Ajka, Pápa, Veszprém, Tapolca, Devecser, Herend, Várpalota, Balatonfüred, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Celldömölk, Sárvár, Veszprém megye, energiatanúsítás, energia tanúsítás, energiatanúsítvány, energia tanúsítvány, energetika, energetikai tanúsítvány, épület zöldkártya, lakás zöldkártya, ingatlan zöldkártya, tanúsítvány, energetikai számítás, energetikai szakértő, ingatlan adásvétel, ingatlan adás-vétel, lakás adás-vétel, lakás eladás, ingatlan eladás, épületenergetikai szakmérnök, családi ház , társasház, tervezés, épülettervezés, családi ház tervezés, tervező, háztervezés, ház terv, építész, építésztervező, építész tervező Ajka, építészeti tervezés, építész iroda, építész iroda Ajka, Lloyd építész iroda, látványterv, 3D látványterv, passzív ház, középület tervezés, modern ház, mediterrán ház, falusi ház, pályázatíró, pályázat író, pályázatírás, pályázat írás, panelpályázat, panel pályázat, pályázat készítés, családi ház pályázat, ZBR pályázat, pályázat lebonyolítás, energiatakarékos felújítás, lakásfelújítás, panel felújítás, GOP pályázat

Oldaltérkép - www.lloydepiteszet.hu

Bemutatkozó
Építészeti tervezés
Energiatanúsítás
Pályázatírás
Galéria
Öko ház
Kapcsolat
http://www.lloydepiteszet.hu

Bemutatkozás
Építészeti tervezés
Energiatanúsítás
Pályázatírás
Galéria
Öko ház
Kapcsolat

www.lloydepiteszet.hu
www.lloydepiteszet.hu


portfolio
tájékoztató
hasznos tanácsok
jogszabályok

Tájékoztató

2012. január 1.-től kezdődően a 176/2008. (VI.30.) Korm. rendelet szerint kötelező érvényre lépett a használt ingatlanok energetikai tanúsítása értékesítés, valamint tartós bérbeadás esetén.

Lakóházak, oktatási intézmények, iroda házak és egyéb épületek energetikai számítását az ingatlan felmérése után elkészítjük egyszerűsített és igény szerint részletes számítási módszerrel is. Ezek után a számítás végeredményein alapuló energiatanúsítványt a Megrendelő részére kiállítjuk. A tanúsítvány mellékeltében többek között tájékoztatjuk arról is, hogy milyen felújítással hány százalékos energiamegtakarítás érhető el és abban az esetben mi lenne az ingatlan energetikai besorolása.

Az egyszerűsített számítási eljárással a rendeletben megadott szorzókat és közelítő paramétereket lehet használni, melyek a biztonság javára módosítják a végeredményt, azaz a legrosszabb esetet veszik figyelembe. Ezáltal a számítás eredménye rosszabb lesz, mintha részletes számítást alkalmaztunk volna. Ennek akkor van jelentősége, ha az egyszerűsített számítás végeredménye két energetikai kategória határán van; épp hogy nem éri el a jobb besorolást. Bár a részletes számítási módszer hosszabb és költségesebb, de adott esetben kategória javulást eredményezhet.

Fontos információ az energiatanúsításról, hogy két azonos funkciójú, kialakítású ingatlan csak úgy vethető össze egymással, ha az energiafogyasztást függetlenítjük a fogyasztói szokásoktól. Ezért a számításban un. "standard fogyasztó"-val számolunk, hisz könnyen belátható, hogy ugyanazon lakás energiafelhasználása más lenne ha egy idős nyugdíjas lakná és más, ha egy többgyermekes család.

Az energetikai kategóriák az összesített energetikai jellemző és a hozzá tartozó követelményérték %-os viszonya alapján a következők:

A+ max. 55 (fokozottan energiatakarékos)
A 55-75 (energiatakarékos)
B 76-95 (követelménynél jobb)
C 96-100 (követelménynek megfelelő)
D 101-120 (követelményt megközelítő)
E 121-150 (átlagosnál jobb)
F 150-190 (átlagos)
G 191-250 (átlagost megközelítő)
H 251-340 (gyenge)
I 341- (rossz)


http://www.lloydepiteszet.hu - Ajka, 2012
Lloyd epítészeti tervező és épületenergetikai szakértő iroda - oldaltérkép