Ajka, Pápa, Veszprém, Tapolca, Devecser, Herend, Várpalota, Balatonfüred, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Celldömölk, Sárvár, Veszprém megye, energiatanúsítás, energia tanúsítás, energiatanúsítvány, energia tanúsítvány, energetika, energetikai tanúsítvány, épület zöldkártya, lakás zöldkártya, ingatlan zöldkártya, tanúsítvány, energetikai számítás, energetikai szakértő, ingatlan adásvétel, ingatlan adás-vétel, lakás adás-vétel, lakás eladás, ingatlan eladás, épületenergetikai szakmérnök, családi ház , társasház, tervezés, épülettervezés, családi ház tervezés, tervező, háztervezés, ház terv, építész, építésztervező, építész tervező Ajka, építészeti tervezés, építész iroda, építész iroda Ajka, Lloyd építész iroda, látványterv, 3D látványterv, passzív ház, középület tervezés, modern ház, mediterrán ház, falusi ház, pályázatíró, pályázat író, pályázatírás, pályázat írás, panelpályázat, panel pályázat, pályázat készítés, családi ház pályázat, ZBR pályázat, pályázat lebonyolítás, energiatakarékos felújítás, lakásfelújítás, panel felújítás, GOP pályázat

Oldaltérkép - www.lloydepiteszet.hu

Bemutatkozó
Építészeti tervezés
Energiatanúsítás
Pályázatírás
Galéria
Öko ház
Kapcsolat
http://www.lloydepiteszet.hu

Bemutatkozás
Építészeti tervezés
Energiatanúsítás
Pályázatírás
Galéria
Öko ház
Kapcsolat

www.lloydepiteszet.hu
www.lloydepiteszet.hu


portfolio
családi házaknak
társas házaknak
vállalkozások részére

Pályázatírás családi házaknak

Pályázati információk

Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Alprogram című pályázathoz
(Jelenleg nincs kiírva elérhető pályázat, az alábbi alap információkat a legutóbbi pályázat alapján adjuk)

1. Pályázatírás
Főbb szempontok:
-Csak úgy lehet nyílászáró cserére, homlokzat- vagy födémszigetelésre pályázni, ha a fűtéskorszerűsítés már megoldott, vagy a pályázat keretében az is meg lesz oldva.
Nem igényelhető támogatás arra a nyílászáróra amit a pályázat leadása előtt már kicseréltek.
-A közvetlenül energia megtakarítást nem eredményező, vagy egyéb járulékos munkák nem támogathatóak (pl. Homlokzatszínezés, párkányozás, korlátfestés, hulladékszállítás, stb.)
-A támogatás két részből áll: Alaptámogatás (a támogatható költségek 30%-a) és klíma bonusz támogatás, mellyel +10, 20, vagy 30% támogatás kapható. (a felújítás nagyságától is függ, hogy az energetikai számítás eredményeképp milyen energia besorolása lesz a felújított épületnek)
-Megújuló energia felhasználásra is lehet pályázni (pl. napkollektor)

A pályázat leadása után a pályázatkezelő egy befogadó nyilatkozatot ad, ami nem azonos a támogatási döntéssel.
Ezután a minisztérium dönt a támogatásról.

2. Kivitelezés előkészítése
-Szerződéskötés a minisztériummal a pályázatban igényelt összegre.
-A kivitelező kiválasztása, árajánlat kérés, szerződéskötés.

3. Támogatások lehívása
-Az elkészült munkák lakossági önrészének kifizetése után a minisztérium utólag egy összegben fizeti ki a támogatható műszaki tartalom tényleges bekerülési költségének a pályázatban igényelt %-át. (amennyiben a tényleges költségek nem haladják meg a pályázatban igényelt összeget.)
Figyelem!: A munkák elkészülte után a minisztériumi kifizetés adott esetben akár 6 hónapot, vagy annál is többet igénybe vehet, ezért nem mindegy, hogy a kivitelezővel hogyan szerződnek. (Adott esetben erre az időszakra egy áthidaló bankkölcsön felvételére kerülhet sor. A banki kölcsönszerződésnek viszont átfutási ideje van (akár több hónap) ezért ennek lehetőségét még időben mérlegelni kell.

A fenti információ nem teljeskörű!


Kalocsai Gábor SZÉSZ 8 19-0323
Építész, Épületenergetikai szakértő,
Létesítményenergetikai szakmérnök

2012. 01. 01.


http://www.lloydepiteszet.hu - Ajka, 2012
Lloyd epítészeti tervező és épületenergetikai szakértő iroda - oldaltérkép